Finalister 2017

Seks finalister har blitt plukket ut til finalen i Innlandets store musikk-konkurranse.

Les også: – Yes!! Kan du si det en gang til?

De seks finalistene er:

Fredrik Segelstad (21) fra Lillehammer, gitar og vokal

Fredrik har spilt gitar siden han var 8 år, og skrevet låter siden han var fjorten. Han var innom musikklinja på Gjøvik videregående skole før han gikk linja for visuell kunst ved Nansenskolen. Der bestemte Fredrik seg for å bli låtskriver og sanger. Han vokste opp med Cornelis Vreeswijk i CD-spilleren, og Bob Dylan er en av heltene.

 

 

Espen Langseth Folkestad (22) fra Lillehammer, gitar og vokal

Espen ble med i et band i Frelsesarmeen som 10-åring, der han spilte bass. Da han var fjorten oppdaget han gitaren, som han lærte gjennom YouTube. Espen har markert seg nasjonalt i duoen Brother Savannah, der han har med seg storebror Simen. Han skriver stadig på nye låter og prøver å leve som musiker.

 

 

Oskar Hermann (21) fra Brøttum i Ringsaker, tuba

Oskar begynte å spille tuba som 10-åring, og etter videregående var han i musikktroppen i Hans Majestet Kongens Garde. Oskar har spilt i Brøttum Brass og gått på Toneheim Folkehøgskole i år. Til høsten skal han ta med tubaen til Norges Musikkhøgskole. Oskars mål er å leve som tubaist og dirigent.

 

 

 

Hannah Veslemøy Narvesen (19) fra Kristiansand, slagverk

Hannah Veslemøy startet med musikk tidlig, og spilte både fiolin, gitar og piano. Som 15-åring hørte hun en ung trommeslager fra lokalmiljøet som inspirerte sterkt. Både på videregående og på Toneheim Folkehøgskole i år var trommer hennes hovedinstrument. Nå skal Veslemøy satse for fullt på slagverk og utøvende jazz og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole.

 

 

Eir Vatn Strøm (20) fra Oslo, folkesang

Eir begynte i Barrat Dues barnekor da hun var fem år. Hun spilte også piano, og var i mange år medlem i Det Norske Jentekor. På Foss videregående skole sang hun klassisk, og på Toneheim Folkehøgskole har hun i år jobbet med jazz. Hun har også vært en del av Norges musikkhøgskoles talentutviklingsprogram, der hun har hatt folkesang. Hun liker å blande stilarter og er en del av folkemusikktrioen Trio Lova. I høst begynner Eir på Norges Musikkhøgskole.

 

 

Fabrice Bligoud Vestad (19) fra Hamar, klassisk klaver

Fabrice er med i Toneprisen for andre gang. Han begynte med piano som seksåring og har vært med i talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole i fire år. Fabrice har vært solist med Hedemarken Symfoniorkester og spilt under Kirsten Flagstadfestivalen. Han avsluttet musikklinja ved Stange videregående skole i år, og fra oktober skal Fabrice studere klassisk klaver i Paris.

 

Med finaleplassen har de seks allerede vunnet garantipremien på 30 000 kroner. Under selve finalen vil finaljuryen – bestående av Ole Edvard Antonsen, Ingrid Olava og Vegar Vårdal – plukke ut en av de seks som vinner hovedpremien i konkurransen: 50 000 kroner og en konsert sammen med kringkastningsorkesteret (KORK).