Finalister 2017

Seks finalister har blitt plukket ut til finalen i Innlandets store musikk-konkurranse.

Les også: – Yes!! Kan du si det en gang til?

De seks finalistene er:

Fredrik Segelstad (21) fra Lillehammer, gitar og vokal

Fredrik har spilt gitar siden han var 8 år, og skrevet låter siden han var fjorten. Han var innom musikklinja på Gjøvik videregående skole før han gikk linja for visuell kunst ved Nansenskolen. Der bestemte Fredrik seg for å bli låtskriver og sanger. Han vokste opp med Cornelis Vreeswijk i CD-spilleren, og Bob Dylan er en av heltene.

 

 

Espen Langseth Folkestad (22) fra Lillehammer, gitar og vokal

Espen ble med i et band i Frelsesarmeen som 10-åring, der han spilte bass. Da han var fjorten oppdaget han gitaren, som han lærte gjennom YouTube. Espen har markert seg nasjonalt i duoen Brother Savannah, der han har med seg storebror Simen. Han skriver stadig på nye låter og prøver å leve som musiker.

 

 

Oskar Hermann (21) fra Brøttum i Ringsaker, tuba

Oskar begynte å spille tuba som 10-åring, og etter videregående var han i musikktroppen i Hans Majestet Kongens Garde. Oskar har spilt i Brøttum Brass og gått på Toneheim Folkehøgskole i år. Til høsten skal han ta med tubaen til Norges Musikkhøgskole. Oskars mål er å leve som tubaist og dirigent.

 

 

 

Hannah Veslemøy Narvesen (19) fra Kristiansand, slagverk

Hannah Veslemøys interesse for musikk startet tidlig og hun har spilt både fiolin, gitar og piano. Som femtenåring gjorde et møte med en dyktig trommeslager fra lokalmiljøet at hun ble introdusert for trommesettet og kort tid senere startet hun å ta timer. Etter dette er det trommene som har tatt opp mesteparten av tiden hennes. Både på videregående og på Toneheim var trommer hennes hovedinstrument. Veslemøy startet for alvor å interessere seg for jazz og improvisasjon i andre klasse på videregående, og i høst begynte hun på utøvende linje i jazz/improvisasjon på Norges Musikkhøgskole.

 

 

Eir Vatn Strøm (20) fra Oslo, folkesang

Eir begynte i Barrat Dues barnekor da hun var fem år. Hun spilte også piano, og var i mange år medlem i Det Norske Jentekor. På Foss videregående skole sang hun klassisk, og på Toneheim Folkehøgskole har hun i år jobbet med jazz. Hun har også vært en del av Norges musikkhøgskoles talentutviklingsprogram, der hun har hatt folkesang. Hun liker å blande stilarter og er en del av folkemusikktrioen Trio Lova. I høst begynner Eir på Norges Musikkhøgskole.

 

 

Fabrice Bligoud Vestad (19) fra Hamar, klassisk klaver

Fabrice er med i Toneprisen for andre gang. Han begynte med piano som seksåring og har vært med i talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole i fire år. Fabrice har vært solist med Hedemarken Symfoniorkester og spilt under Kirsten Flagstadfestivalen. Han avsluttet musikklinja ved Stange videregående skole i år, og fra oktober skal Fabrice studere klassisk klaver i Paris.

 

Med finaleplassen har de seks allerede vunnet garantipremien på 30 000 kroner. Under selve finalen vil finaljuryen – bestående av Ole Edvard Antonsen, Ingrid Olava og Vegar Vårdal – plukke ut en av de seks som vinner hovedpremien i konkurransen: 50 000 kroner og en konsert sammen med kringkastningsorkesteret (KORK).

Hannah Veslemøy Narvesen kommer fra Kristiansand og er 19 år gammel. Hennes interesse for musikk startet tidlig og hun har spilt både fiolin, gitar og piano. Som femtenåring gjorde et møte med en dyktig trommeslager fra lokalmiljøet at hun ble introdusert for trommesettet og kort tid senere startet hun å ta timer. Etter dette er det trommene som har tatt opp mesteparten av tiden hennes. Både på videregående og på Toneheim var trommer hennes hovedinstrument. Veslemøy startet for alvor å interessere seg for jazz og improvisasjon i andre klasse på videregående, og i høst begynte hun på utøvende linje i jazz/improvisasjon på Norges Musikkhøgskole.