Om Toneprisen

 

Toneprisen er en unik talentkonkurranse for unge talenter i alle sjangre.

Vår visjon er at Toneprisen skal være den viktigste arenaen for musikere mellom 16 og 23 år i Hedmark og Oppland. Målet er å få frem de mest talentfulle solistene, og konkurransen skal gi musikerne god profilering og en mulighet til videre satsing på sitt talent.

I Toneprisen konkurrerer seks deltagere om en total premiepott på 200 000 kroner. I 2017 vil finalen avholdes i Kulturhuset på Hamar 21. oktober.

Les mer om konkurransen i konkurransereglene.

Prisene for finalistene
1. pris – 50 000 kroner
2. – 6. pris – 30 000 kroner

I tillegg deler NRK Hedmark og Oppland ut en pris til folkejuryens favoritt.

 

Historien bak Toneprisen
Våren 2006 kontaktet Eidsiva Energi Toneheim Folkehøgskole og spurte om skolen var interessert i å være med å samarbeide om en talentkonkurranse.

Eidsiva ønsket å gjøre en innsats for unge musikere i Hedmark og Oppland, og trengte en samarbeidspartner med musikkfaglig kompetanse. Ideen med Toneprisen var å etablere en seriøs konkurranse der unge solister fra regionen får mulighet til å vise seg frem og få ekstra fart på utviklingen i karrieren sin.

Resultatet ble at Eidsiva Energi, Toneheim Folkehøgskole og NRK Hedmark og Oppland gikk sammen om å arrangere Toneprisen 2007. Eidsiva dekket kostnadene, Toneheim var musikkfaglig ansvarlig og NRK sendte innslag på radio og TV, og organiserte publikumsavstemning i finalen. Samme oppskrift ble brukt under Toneprisen 2009-2015.

Se også tidligere vinnere av prisen.