Tidligere vinnere

Hannah Veslemøy Narvesen (2017)

Hannah Veslemøy (19) fra Kristiansand trommet seg til seier under finalen av Toneprisen 2017. I følge juryformann Ole Edvard Antonsen stakk Hannah av med seieren blant annet fordi hun klarte å leke, og det så virkelig ut som hun koste seg på scenen i Hamar Kulturhus.

– Det er helt uvirkelig, tusen, tusen takk. Man kan klare hva man vil hvis man bestemmer seg for det, sa Hannah etter finalen. Les mer på NRK.no

 

Mari Midtli (2015)

Mari Midtli (18) fra Sel overbeviste både publikum og jury under finalen i Toneprisen 2015. Hun sang to tradisjonelle stev, og innsatsen sørget for at hun ble den store vinneren under finalen i Maihaugsalen 24.oktober.

– Dette er noe av det villeste jeg har opplevd. Denne følelsen er fantastisk, sa den lykkelige vinneren etter at avgjørelsen var klar. Les mer på NRK.no.

 

Bjørn Kåre Odde (2013)

Bjørn Kåre Odde (23) fra Garmo i Lom var både juryens og folkets favoritt under Toneprisen 2013. Dermed vant han både finalen og Publikumsprisen for sitt felespill. Juryens begrunnelse:

“Årets vinner viste et musikalsk og teknisk overskudd utover det vanlige. Fremførelsen hadde en frihet og naturlighet ved seg som gjorde sterkt og solid inntrykk. I tillegg viste vinneren godt musikalsk samspill og evnet uavhengig av sjangre å skape en stemningsfull og vakker opplevelse”

 

Ellisiv Tandberg, foto: NRK

Ellisiv Tandberg (2011)

Ellisiv Tandberg (16) fra Gjøvik vant Toneprisen 2011 for sitt klavérspill. I juryens begrunnelse heter det:

“Hun har, sin unge alder til tross, en modenhet både i forhold til sin musikalske og tekniske begavelse. Hun evner å bruke begge deler på en fortreffelig måte, har en varm utstråling og en flott scenisk tiltsedeværelse.”

Les intervju med Ellisiv

Ingeborg Christophersen (2009)

Foto: Nrk.no

Ingeborg Christophersen og blokkfløyta hennes gikk til topps i Toneprisen 2009.

- Dette hadde jeg ikke ventet!, sa en forvirra, men lykkelig vinner av Toneprisen til NRK rett

etter at avgjørelsen var klar.

Les mer på NRK.no, hvor du også kan høre et lydklipp hvor Ingeborg spiller Vivaldi.

Les intervju med Ingeborg.

Ingeborg Schübeler Gillebo (2007)

Ingeborg Schübeler Gillebo fra Øyer i Oppland ble første vinner av Toneprisen.

- Dette var veldig moro og jeg forventet ikke å vinne. Nivået er høyt og mine medfinalister var knallgode, kunne en glad Ingeborg fortelle.

Ingeborg studerte ved Operaakademiet i København. Hun hadde tatt turen til Hamar for å delta i musikkonkurransen.

- Ikke bare fikk jeg en mulighet til å komme hjemom en tur og en anledning til å kjøpe ny kjole, men i tillegg reiser jeg tilbake med heder, ære og en sjekk på 20 000 kroner.